KOSTRÅDGIVNING

Att det vi äter påverkar hur vi mår är ingen hemlighet. Men att veta vad man gör fel är inte så lätt alla gånger. Det finns en uppsjö av dieter och hokuspokus som varken är hållbart eller hälsosamt i längden och att hitta rätt i djungeln är ett heltidsprojekt. Många av oss fastnar i ett destruktivt ätande/icke-ätande och kroppen kommer i obalans.

Det kan vara svårt att få till det där med maten av olika anledningar, ofta är det kanske just kunskapen som saknas - man kanske får i sig fel sorts näring och då uppstår en näringsbrist. Detta kan ske även om man har en övervikt, ett högt energiintag är inte samma sak som högt näringsintag.

När kroppen är i obalans, när man har en brist eller när man äter på ett sätt som inte gynnar de mål man vill uppnå så är det svårt att komma framåt. Ofta gasar man på ännu mer då och förstår inte varför det inte fungerar och man hamnar i en ond cirkel.

Oavsett vad dina mål är med kosten - viktnedgång, viktökning eller bara ett hälsosamt ätande - så är det viktigt att se till dina behov och dina förutsättningar. Innan ditt första besök så kommer du få fylla i en del papper och föra en noggrann kostdagbok. Jag går igenom den, gör beräkningar och sen träffas vi och går gemensamt igenom dina papper och lägger upp en plan för din kost.

Ditt upplägg är alltid personligt och anpassat till dig, dina förutsättningar och dina mål. Det är bättre att få till ett bra upplägg som fungerar än ett enligt skolboken perfekt som bara får en att känna att man misslyckas och "fuskar". Upplägget ska vara flexibelt och man ska kunna leva ett normalt, fungerande liv. Jag gör upplägg med det man tycker om att äta, det är inte meningen att man ska plågas med kokt torsk och broccoli varje dag? ;-D Jag lägger heller inte in en massa pulver och tillskott mer än i undantagsfall.

Fitness by Emma-Lee

© 2018 Emma-Lee Molander Emma-Lee Molander 070 777 22 12 Email: emma-lee@comhem.se www.emma-lee.se